Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 18 July 2018

2018.07.18 - Nyhetsbrev

Oracle ute med sikkerhetsoppdateringer. Ny Security Header øker sikkerheten på nettsider. Sensitiv informasjon fra millioner av Telefonica-kunder lekket.

Sensitiv informasjon fra millioner av Telefonica-kunder lekket

Telefonica, som er en telekommunikasjonsoperatør basert i Spania, har blitt offer for et datainnbrudd etter at hackere klarte å utnytte en sårbarhet som førte til eksponering av private data fra millioner av Telefonica-kunder. Informasjon som mobil- og fasttelefonnummer, hjemadresser, personnummer, navn og faktureringsoppføringer skal være blant dataene som er lekket.
Referanser
https://www.hackread.com/spanish-telecom-firm[...]

Oracle ute med sikkerhetsoppdateringer

Oracle har gitt ut sine kvartalsvise sikkerhetsoppdateringer som retter opp i 334 ulike sårbarheter knyttet til flere forskjellige Oracle-støttede produkter. Oracle og andre sikkerhetsforskere anbefaler brukere å oppdatere systemene sine så raskt som mulig.
Referanser
https://isc.sans.edu/diary/23886
http://www.oracle.com/technetwork/security-ad[...]

Ny Security Header øker sikkerheten på nettsider

Det har blitt utviklet en ny Security Header, Feature Policy, som nå gjør det mulig for et nettsted å aktivere eller deaktivere bestemte nettleserfunksjoner og API-er. Dette vil bidra å forbedre sikkerhet og personvern, samt gjøre det enklere for utviklere å ha kontroll på hvilke tjenester og API-er nettstedet har lov til å kontakte.
Referanser
https://scotthelme.co.uk/a-new-security-heade[...]
https://developers.google.com/web/updates/201[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>