Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 23 July 2018

2018.07.23 - Nyhetsbrev

1.5 millioner berørt av angrep mot Singapores helsedata. Hackere stjal en million dollar fra russisk bank. APNIC gir ut verktøy som nøytraliserer BGP-angrep.

1.5 millioner berørt av angrep mot Singapores helsedata

Singapore har blitt truffet av det som omtales som landets verste cyberangrep, ifølge lokale medier. Angrepet var rettet mot SingHealth, hvor 1.5 millioner personlige profiler til pasienter, i tillegg til 160.000 resept detaljer ble stålet. Blant annet ble resept detaljer til statsministeren, Lee Hsien Loong, stjålet. Ifølge regjeringen var angrepet ikke gjort av vanlige hackere eller kriminelle gjenger, det var et tilsiktet, målrettet og godt planlagt angrep. Det er fremdeles ukjent hvem som står angrepet, men ifølge lokale medier antas det å være statsstøttet. Regjeringen har forsikret innbyggerne om at ingen av profilene har blitt tuklet med og at det eneste som ble stjålet var deres personlige profiler som inneholdt navn, adresser, kjønn, fødselsdato og nasjonalt registreringsnummer, men ikke medisinske data. De sier også at alle berørte pasienter vil bli kontaktet i løpet av de neste dagene.
Referanser
https://www.theverge.com/2018/7/20/17594578/s[...]
https://www.cnet.com/news/singapore-data-hack[...]

Hackere stjal en million dollar fra russisk bank

En velkjent hackergruppe kjent under navnet MoneyTaker har stjelt omtrent en million dollar fra en russisk bank etter å infiltrert nettverket via en utdatert ruter. Det var den russiske banken PIR Bank som ble utsatt for tyveriet. Group-IB, et russisk sikkerhetsfirma som ble kalt inn for å undersøke hendelsen, melder at de har "ugjennomtrengelige digitale bevis som impliserer MoneyTaker i tyveriet" etter å ha undersøkt infiserte arbeidsmaskiner og servere hos PIR Bank.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]
https://www.infosecurity-magazine.com/news/mo[...]
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

APNIC gir ut verktøy som nøytraliserer BGP-angrep

APNIC har gitt ut ARTEMIS, som er et forsvarssystem som kan brukes av operatører til å beskytte sitt eget nettverk fra BGP prefix hijacking. Ifølge APNIC kan ARTEMIS oppdage prefix hijacking-hendelser innen sekunder etter at de forekommer og nøytralisere dem innen et minutt, som er betydelig raskere enn eksisterende løsninger.
Referanser
https://blog.apnic.net/2018/07/19/artemis-neu[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>