Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 27 July 2018

2018.07.27 - Nyhetsbrev

Nytt Spectre angrep kan utføres via nettverk.

Nytt Spectre angrep kan utføres via nettverk

Forskere fra Graz University of Technology, deriblant en av de originale oppdagerne av Spectre, rapporterer nå at Spectre kan utnyttes via nettverk. Tidligere har en eksekvert kode på systemet, som har resultert i at prosessoren gjør gjetninger om minneadresser, og fører til endring i cache. En har brukt disse prinsippene til å sammenlikne tiden det tar å hente data fra cache, og forstyrre verdiene lagret i minne. For å utnytte samme svakhet over et nettverk, må lik funksjonalitet allerede ligge tilgjengelig på systemet, og være mulig å kalle for angriper. Nevnte forskere har nå klart å utføre dette ved å ta i bruk deler av nettverksapplikasjoner.
Referanser
https://arstechnica.com/gadgets/2018/07/new-s[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>