Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 30 July 2018

2018.07.30 - Nyhetsbrev

Detaljer om russisk påvirkning av det amerikanske valget avslørt i tiltaledokument. Flere svakheter avdekket i Samsung sin IoT-hub.

Detaljer om russisk påvirkning av det amerikanske valget avslørt i tiltaledokument

Tolv medlemmer av det russiske etteretningsdirektoratet kjent som GRU, ble tidligere denne måneden tiltalt av en amerikansk jury. Tiltalen var for å ha brukt cyber-operasjoner med mål om påvirke det amerikanske valget i 2016. Tiltaledokumentet er nå tilgjenglig for offentligheten, og inneholder detaljert informasjon om hvordan de russiske hackerne gikk frem, og hvem som var involvert. Ars Technica har en god oppsummering av dette.
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]
http://www1.icsi.berkeley.edu/~nweaver/netyks[...]

Flere svakheter avdekket i Samsung sin IoT-hub

Forskere fra Cisco Talos har avdekket 20 svakheter i Samsung sin IoT-hub. Svakhetene gjør det mulig for angripere å ta kontroll over smartlåser, overvåkningskameraer og andre enheter koblet til systemet. Samsung skal ha blitt gjort oppmerksom på problemet, og har nå gitt ut en automatisk oppdatering som fikser svakhetene.
Referanser
https://threatpost.com/bugs-in-samsung-iot-hu[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>