Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 12 October 2018

2018.10.12 - Nyhetsbrev

Eksperter mener fysisk modifisering av hovedkort er usannsynlig. Fritt tilgjengelige verktøy observert i cyber-hendelser verden over.

Eksperter mener fysisk modifisering av hovedkort er usannsynlig

Ars Technica skriver om vanskelighetsgraden av et angrep av typen som det Bloomberg nylig har rapportert og sammenligner det med sannsynligheten for å se en enhjørning hoppe over en regnbue. Det finnes betraktelig enklere alternativer enn å manipulere hardware direkte, som for eksempel å manipulere BIOS på hovedkortet.
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

Fritt tilgjengelige verktøy observert i cyber-hendelser verden over

Nettverkssikkerhetsmyndighetene i Australia, Canada, New Zealand, Storbritannia og USA har sluppet en rapport over offentlig tilgjengelige verktøy som ofte observeres i sikkerhetshendelser verden over.

Verktøyene en skal se opp for er: JBiFrost for fjernkontroll (RAT), bakdøren China Chopper, passordstjeleren Mimikatz, PowerShell Empire for sideveis forflyttning i nettverket og verktøyet HUC Packet Transmitter for kommunikasjon mot kommando og kontroll-server.
Referanser
https://www.us-cert.gov/ncas/alerts/AA18-284A

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>