Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 27 November 2018

2018.11.27 - Nyhetsbrev

Saudia Arabia bruker iPhone-malware mot regimekritikere. Forbrukerrådet mener Google manipulerer brukerne til kontinuerlig overvåking. Manipulert Node.js-modul brukt til å stjele Bitcoins.

Saudia Arabia bruker iPhone-malware mot regimekritikere

Forbes har en artikkel om at mynidhetene i Saudia Arabia i lengre tid har brukt spionprogramvare mot kritikere av regimet. Malwaren er kalt Pegasus og retter seg mot iPhones. Det er Israel-baserte NSO Group som står bak programvaren.
Referanser
https://www.forbes.com/sites/thomasbrewster/2[...]

Forbrukerrådet mener Google manipulerer brukerne til kontinuerlig overvåking

Android-brukere blir manipulert til kontinuerlig sporing gjennom utspekulert design, misvisende informasjon og gjentakende masing, hevder Forbrukerrådet, som tirsdag kom med en rapport om saken sammen med tilsvarende organisasjoner i 6 andre land. Det er nå åpnet en GDPR-sak mot Google.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/forbrukerradet-m[...]
https://www.theverge.com/2018/11/27/18114111/[...]

Manipulert Node.js-modul brukt til å stjele Bitcoins

Node.js-biblioteket event-stream har blitt manipulert til å kunne stjele Bitcoins. Biblioteket brukes av millioner av webapplikasjoner.

Den originale utvikleren av biblioteket gitt lei av å vedlikeholde det, og ga rettighetene til å vedlikeholde det videre til en tilfeldig Internet-bruker.
Referanser
https://www.ccn.com/breaking-numerous-bitcoin[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>