Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 28 November 2018

2018.11.28 - Nyhetsbrev

FBI tar ned klikk-svindel botnettene Kovter og Boaxxe. Tjenestenekt-svakhet i Samba.

FBI tar ned klikk-svindel botnettene Kovter og Boaxxe

FBI har samarbeidet med Google og White Ops om å ta ned klikk-svindel botnettene Kovter og Boaxxe. Denne typen botnet gjør det mulig for bakmennene å tjene millioner på automatisert klikking på annonser, som simulerer reelle brukere. FBI har navngitt og etterlyst flere av bakmennene. FBI har også tatt beslag i 31 domener og 89 servere. Denne operasjonen var avansert og det blant annet brukt BGP-hijacking for å skjule aktiviteten. Botnettene har nå blitt sinkholet.
Referanser
https://www.justice.gov/usao-edny/pr/two-inte[...]
https://services.google.com/fh/files/blogs/3v[...]

Tjenestenekt-svakhet i Samba

Samba har sluppet en oppdatering som fikser en tjenestenekt-svakhet i Samba. Svakheten utnyttes gjennom at en upriviligert bruker kan legge til et uendelig stort antall CAME-oppføringer. Versjon 4.7.12, 4.8.7 og 4.9.3 utbedrer svakheten.
Anbefaling
Oppgrader til versjon 4.7.12, 4.8. eller 4.9.3
Referanser
https://www.samba.org/samba/security/CVE-2018[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>