Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 3 December 2018

2018.12.03 - Nyhetsbrev

Hotellkjeden Mariott International utsatt for datainnbrudd. To tiltalt for SamSam-angrep som blant annet rammet Atlanta.

Mariott International utsatt for datainnbrudd

Mariott International, en stor hotellkjede, meldte på fredag at de har blitt utsatt for et datainnbrudd hvor informasjon om 500 millioner gjester har blitt stjålet. Selskapet melder om at for omtrent 327 millioner av disse kundene består stjålet informasjon av navn, adresse, telefonnummer, epost-addresse, passnummer, Starwood Preferred Guest-konto informasjon, fødselsdato, kjønn, ankomst- og avreise-informasjon samt kommunikasjonspreferanser. For noen gjester inkluderer denne informasjonen også kredittkort informasjon.

Informasjonen som er blitt lekket gjelder gjester av Starwood hoteller som hadde reserveringer på eller før 10. september 2018. Inntrengerne kom seg først inn i nettverket i 2014.
Referanser
https://www.newsweek.com/marriott-hack-massiv[...]
https://www.digi.no/artikler/informasjon-om-n[...]

To tiltalt for SamSam-angrep som blant annet rammet Atlanta

Amerikanske myndigheter har tiltalt to Iranere for data-angrep utført med utpressingsprogrammet SamSam. Gruppen som har brukt dette verktøyet har ikke benyttet seg av phishing-angrep, som de fleste andre. De har derimot utnyttet eksternt eksponerte og dårlig sikrede systemer hos kommuner, sykehus, universiteter osv. De har kryptert mange viktige systemer samtidig, og deretter forlangt løsepenger.

Det er tvilsomt om de to blir stilt for retten, siden de befinner seg i Iran.
Referanser
https://www.wired.com/story/doj-indicts-hacke[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>