Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 11 December 2018

2018.12.11 - Nyhetsbrev

Android-apps gir seg ut for å være Apple-enheter i ny og sofistikert klikksvindel-metode. The New York Times ser på omfanget av brukersporing vha. smarttelefoner og hvordan denne informasjonen omsettes og bl.a. benyttes i lokalsjonsbasert reklame.

Sofistikert Android klikksvindel-metode avdekket.

SophosLabs har funnet 22 Android-applikasjoner på Google Play som benytter en ny og avansert form for klikksvindel for å tjene penger på falske reklamevisninger. Det spesielle her er at applikasjonenene bl.a. gir seg ut for å være Apple-enheter overfor reklamenettverkene, samt viser reklamen i et usynlig vindu og emulerer brukeraktivitet for å ikke blir avslørt som falske reklamevisninger. Applikasjonenen er nå fjernet, men skal ha blitt lastet ned over 2 millioner ganger.
Referanser
https://news.sophos.com/en-us/2018/12/06/andr[...]

The New York Times ser på omfanget av lokasjonsbasert reklame.

En interessant artikkel fra The New York Times om hvordan lokasjonsbasert reklame har blitt "big business", og hvordan sporing av våre vaner og handlemønstre i økende grad blir gjort av ulike apper med lokasjonstjenester slått på.
Referanser
https://www.nytimes.com/interactive/2018/12/1[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>