Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 2 January 2019

2019.01.02 - Nyhetsbrev

Apper fra Trip Advisor, Spotify, og andre har delt data med Facebook uten samtykke. Ledige stillinger innen datasikkerhet hos Telenor.

Trip Advisor, Spotify, og andre har delt data med Facebook uten samtykke

En rapport fra Privacy International viser at 20 av 34 populære Android applikasjoner sender data til Facebook uten å be om tillatelse. Noen av disse inkluderer Trip Advisor, Spotify, Kayak, Yelp, og Shazam. Dataene som sendes inneholder informasjon om applikasjonens navn samt brukerens unike Google ID. Dette tillater Facebook å danne en profil kun basert på applikasjonene en person har installert. Informasjonen sendes uavhengig om brukeren har en Facebook konto eller ikke. Denne praksisen bryter med regler i GDPR og Facebook sier de jobber med en rekke endringer for å adressere problemer som dette.
Referanser
https://www.androidpolice.com/2018/12/31/repo[...]

Ledige stillinger innen datasikkerhet hos Telenor

Telenor skal ansette 20 nye innen datasikkerhet! Les mer om arbeidsplassen og stillingene i artikkelen. Søk gjerne på en stilling dersom dette kan være noe for deg, eller tips noen du kjenner.
Referanser
https://www.telenor.no/om/jobbitelenor/usynli[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>