Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 4 January 2019

2019.01.04 - Nyhetsbrev

Adobe ute med sikkerhetsoppdateringer for Acrobat Reader. Forhåndsinstallert værmeldingsapp på Alcatel Android telefoner sender ut personinfomasjon. Flere hundre tyske politikere utsatt for dataangrep.

Adobe ute med nye sikkerhetsoppdateringer for Acrobat Reader

Adobe er ute med sikkerhetsoppdateringer til Adobe Acrobat og Adobe Reader til både Windows og Mac. Oppdateringer tar for seg fler kritiske svakheter som kan la en angriper kjøre vilkårlig kode på maskinen.
Referanser
https://helpx.adobe.com/security/products/acr[...]

Forhåndsinstallert værmeldingsapp på Alcatel Android telefoner sender ut personinfomasjon

Secure-D har funnet en værmeldingsapplikasjon som er forhåndsinstallert på Alcatel Android telefoner som krever mye mer rettigheter enn den trenger og misbruker disse til å sende personlig informasjon til en server i Kina. Den personlige informasjonen som sendes består av epost addresse registrert på Google Play, samt IMEI og GPS informasjon. I tillegg til dette laster applikasjonen også ned masse reklamedata i bakgrunnen som ikke brukeren får vite om, som den også bruker til å late som at brukeren trykker på reklamen for å tjene penger. Secure-D så at applikasjonen brukte mellom 50-250MB data per dag. Applikasjonen har blitt lastet ned 10 millioner ganger på Google Play.
Referanser
https://www.upstreamsystems.com/secure-d-unco[...]

Flere hundre tyske politikere utsatt for dataangrep

BBC melder om at personinformasjon tilhørende flere hundre tyske politikere har blitt stjålet og lagt ut på Twitter. Det er forsatt usikkert om hvem som står bak dette.
Referanser
https://www.bbc.com/news/world-europe-46757009

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>