Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 23 January 2019

2019.01.23 - Nyhetsbrev

Apple sikkerhetsoppdaterer en rekke produkter. Svakhet i pakkehåndteringsverktøyet APT i Linux ble patchet. Adobe gir ut sikkerhetsoppdateringer. Google har laget test som kan lære deg å oppdage phising-sider.

Apple sikkerhetsoppdaterer en rekke produkter

Apple har gitt ut sikkerhetsoppdateringer til en rekke av deres produkter. For håndholdte enheter gjelder oppdateringen for iPhone 5 og nyere, iPad Air og nyere, og iPod Touch 6. generasjon og nyere. Oppdateringen fikser en man-in-the-middle svakhet i Bluetooth, en kritisk svakhet i FaceTime og en rekke svakheter i Webkit. Flere av disse svakhetene blir også fikset for macOS.
Referanser
https://support.apple.com/en-gb/HT201222
https://www.theregister.co.uk/2019/01/23/janu[...]
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Svakhet i pakkehåndteringsverktøyet APT i Linux ble patchet

En svakhet i det mye brukte verktøyet APT er blitt patchet. Verktøyet brukes i en rekke Linux distribusjoner for håndtering av software-pakker. Svakheten utnyttet en feil i måten verktøyet håndterer sanitisering ved HTTP-redirects. Feilen gjør det mulig for en angriper å injisere fientlig kode ved å plassere seg som en man-in-the-middle, mellom APT og mirror.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Adobe gir ut sikkerhetsoppdateringer

Adobe har gitt ut sikkerhetsoppdateringer som retter opp i flere svakheter tilknyttet Adobe Experience Manager. Berørte systemer bør oppdateres snarest.
Referanser
https://helpx.adobe.com/security/products/aem[...]
https://helpx.adobe.com/security/products/exp[...]

Google har laget test som kan lære deg å oppdage phising-sider

Google-selskapet Jigsaw lanserte nylig en test der en kan øve på å skille mellom phishing og ekte nettsider. Testen skal være basert på opplæring Google har gitt journalister, aktivister og politiske ledere over hele verden. Ved feil besvarelse blir en gitt enkle råd om hvordan en kunne avslørt phishing-forsøket.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/laget-av-google-[...]
https://phishingquiz.withgoogle.com/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>