Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 24 January 2019

2019.01.24 - Nyhetsbrev

Flere fylkesmannsembeter i Norge manglet sensordekning i november 2018. Svakhet i GoDaddy medførte overtagelse og misbruk av viktige domener. Stor malware-kampanje rette mot Mac-brukere. Større Cisco-oppdatering.

Flere fylkesmannsembeter i Norge manglet sensordekning i november 2018

I november 2018 startet PST etterforskning av et omfattende angrep mot flere fylkesmannsembeter. Etterforskningen viser at flere av disse ikke hadde sensorer til å overvåke slike angrep og dermed manglet et sentralt mottrekk mot slike dataangripere. Sensorene blir plassert ut i virksomheter som omfatter kritisk infrastruktur av NSM.
Referanser
https://www.nrk.no/norge/fylkesmennene-mangle[...]

Svakhet i GoDaddy medførte overtagelse og misbruk av viktige domener

Et angrep mot GoDaddy, en stor domene registrator, medførte at mange store domener ble overtatt og misbrukt i store spam epost-kampanjer. Dette medførte at samme kampanje kom fra store velrenomerte domener og spamfiltre slapp forholdmessige store deler av dette gjennom. Sluttbrukere har også lettere for å stole på en spam epost når den kommer ifra kjente domener. Flere andre registratorer har den samme svakheten som GoDaddy.
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

Stor malware-kampanje rette mot Mac-brukere

11. januar startet en større malware-kampanje spesielt rettet mot Mac-brukere. JavaScript gjemmes i bildefiler og dette har blitt spredd i over 191.000 annonser og over 1 million brukere har blitt påvirket av dette. Malwaren blir installert av brukeren ved å gi seg ut for å være en Flash-oppdatering.
Referanser
https://threatpost.com/malware-in-ad-based-im[...]

Større Cisco-oppdatering

Cisco slipper en større oppdatering med 1 kritisk, 12 høy og 7 av medium alvorlighetsgrad. Det er en rekker av Cisco sine produkter som oppgraderes.
Anbefaling
Installer oppdateringer.
Referanser
https://tools.cisco.com/security/center/publi[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>