Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 25 January 2019

2019.01.25 - Nyhetsbrev

Alvorlig svakhet i Microsoft Exchange. IT-sikkerheten i offenlige etater er for dårlig. Department of Homeland Security i USA med nøddirektiv.

Alvorlig svakhet i Microsoft Exchange

Sikkerhetsfirmaet Fox-IT melder om at Microsoft Exchange har en svakhet som gjør at en vanlig bruker med en epost-konto kan få administrator-tilgang til en Exchange-server. Deretter er det også mulig å få administrator-tilgang til domenet også. Svakheten blir kanskje fikset i sikkerhetsoppdateringene som kommer i februar. Den kan også gjøres mindre alvorlig ved konfigurasjonsendringer.
Referanser
https://www.theregister.co.uk/2019/01/25/micr[...]
https://dirkjanm.io/abusing-exchange-one-api-[...]

IT-sikkerheten i offenlige etater er for dårlig

Forsvarsministeren mener IT-sikkerheten i offenlige etater er for dårlig. Nå blir det bevilget en halv milliard kroner ekstra til NSM for å styrke sikkerheten. Dette skal blant annet gjøres ved å installere sensorer i nettverkene til kritisk infrastruktur.
Referanser
https://www.nrk.no/norge/forsvarsministeren-m[...]

Department of Homeland Security i USA med nøddirektiv

I etterkant av direktivanngående en DNS-kapringskampanje, har CISA lagt ut en blogpost angående angrepet og varselet. Også norsk virksomheter bør se igjennom sine DNS-entries og sikre tilgangen til kontoer med tilgang til å gjøre endringer.
Referanser
https://cyber.dhs.gov/blog/#why-cisa-issued-o[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>