Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 29 January 2019

2019.01.29 - Nyhetsbrev

Amerikanske myndigheter har tatt ut tiltale mot Huawei og to datterselskaper. Facetime-bug lot uvedkommende avlytte og filme fra telefoner. Nasjonalt cyberkrimsenter (NC3) har åpnet. WordPress-sider under angrep via zero-day svakhet.

Amerikanske myndigheter har tatt ut tiltale mot Huawei og to datterselskaper

Amerikanske myndigheter tiltaler Huawei, to datterselskaper og finansdirektøren Meng Wanzhou for svindel og bedriftsspionasje. Ingeniører fra Huawei er anklaget for å ha stjålet hemmeligheter fra T-Mobile samt tatt ulovlige bilder og deler fra en testrobot utviklet av det amerikanske selskapet.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/huawei-konflikte[...]
https://www.justice.gov/opa/pr/chinese-teleco[...]
https://e24.no/utenriks/usa/huawei-tiltalt-i-[...]

Facetime-bug lot uvedkommende avlytte og filme fra telefoner

En bug i Facetime gjorde det mulig å aktivere mikrofonen og kameraet til den du ringte før de svarte. Feilen oppsto ved at man ringte en person på Facetime, for så å starte en gruppesamtale ved å legge til seg selv. Personen du ringte deltar nå plutselig i samtalen, selv om vedkommende ikke har svart. Apple har nå deaktivert gruppesamtaler og vil komme med en oppdatering i løpet av uken.
Referanser
https://9to5mac.com/2019/01/28/facetime-bug-h[...]

Nasjonalt cyberkrimsenter (NC3) har åpnet

Kripos har åpnet Fredag 25. januar en ny avdeling, Nasjonalt cyberkrimsenter, som vil være politiets hovedsenter for bekjempelse av datakriminalitet. De har nå 80 ansatte, men dette skal utvides til 200 i løpet av de neste tre årene.
Referanser
http://www.cw.no/artikkel/datakriminalitet/na[...]

WordPress-sider under angrep via zero-day svakhet

Det har blitt oppdaget en kritisk svakhet i WordPress-tillegget Total Donations. Utviklerne har blitt inaktive, slik at tidligere kunder er åpne for angrep. Tillegget brukes til å samle donasjoner.
Anbefaling
WordPress-nettstedseiere som bruker "Total Donations"-tillegget anbefales å slette tillegget fra deres servere for å hindre hackere i å utnytte et uoppdatert sikkerhetsproblem i sin kode og overta berørte nettsteder.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/wordpress-sites[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>