Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 1 February 2019

2019.02.01 - Nyhetsbrev

FBI og AFOSI ble med i botnet for kartlegging. Facebook fjerner propaganda.

FBI og AFOSI ble med i botnet for kartlegging

Federal Bureau of Investigation (FBI) og Air Force Office of Special Investigations slo seg sammed med Department of Justice (DOJ) og fikk lov til å late som om de var en del av Joanap botnettet for å kunne kartlegge hvilke maskiner som var infisert. Etter å ha vært med i nettet i lengre tid har de funnet flere maskiner som i USA som er infisert. Eierne av disse maskinene har blitt kontaktet via deres ISP, eller blitt personlig kontaktet av DOJ om de ikke var bak en brannmur eller ruter. Nord-Korea mistenkes for å stå bak botnettet.
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

Facebook fjerner propaganda

Facebook har nå fjernet 262 sider, 356 kontoer og 3 grupper på Facebook, samt 162 kontoer på Instagram for "coordinated inauthentic behavior" forbundet med Iran. Sidene og kontene benyttet flere språk og hadde forskjellige land som mål. Administratorene for sidene ga seg ofte ut for å være lokale i forhold til stedet de prøvde å spre informasjonen i. Noe av aktiviteten som ble stoppet har holdt på siden 2010.
Referanser
https://medium.com/dfrlab/trolltracker-outwar[...]
https://newsroom.fb.com/news/2019/01/removing[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>