Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 14 June 2011

2011.06.14 - Nyhetsbrev

Google Chrome er ute i ny versjon. Microsoft har tenkt å slippe 16 oppdateringer denne måneden, hvorav ni rangeres som kritiske. Hackergruppen Lulzsec har angrepet det amerikanske senatet og en spillutvikler. Til slutt tar vi med at elbilen Nissan Leaf lekker posisjonsinformasjon gjennom sin trådløse internett-forbindelse.

Ny versjon av Google Chrome sluppet

Google Chrome er nå ute i versjon 12.0.742.91 for alle platformer. Den nye versjonen fikser en rekke sårbarheter, så vi anbefaler alle om å oppdatere så fort som mulig. For en liste over alle endringene, viser vi til referansen.
Referanser
http://googlechromereleases.blogspot.com/2011/06/chrome-stable-release.html

Microsoft Releases Advance Notification for June Security Bulletin

Microsoft har sluppet informasjon om neste bolk med oppdateringer. Det skal denne gangen være snakk om 16 oppdateringer for Windows og en rekke applikasjoner.

Ni oppdateringer har fått rangeringen "kritisk", mens de resterende syv rangeres som viktige.
Referanser
http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/ms11-jun.mspx

Lulzsec angriper senatet i USA og Bethesda Softworks

Lulzsec - en hackergruppe det har vært mye blest rundt i det siste - har angrepet det amerikanske senatet og Bethesda Softworks. Informasjon om filsystemene, kontoinformasjon og Apache config-filer ble lekket som følge av angrepet på senatet. De la også ut en oversikt over alle filer som befant seg på serveren de brøt seg inn i.

Til slutt formidlet LulzSec følgende til de amerikanske myndighetene: "This is a small, just-for-kicks release of some internal data from Senate.gov - is this an act of war, gentlemen? Problem? - Lulz Security"

I tillegg ble også Bethesda Softworks angrepet. Bethesda Softworks er et spillutviklingsfirma - kjent for blant annet Quake, Fallout, Doom og Elder Scrolls. Kildekode, databasepassord og annen informasjon har blitt tilgjengeliggjort.
Referanser
http://bits.blogs.nytimes.com/2011/06/13/hackers-attack-bethesda-software-and-u-s-senate-web-site/
http://lulzsecurity.com/releases/

Bilen Nissa LEAF lekker posisjons- og fartsinformasjon via Internett

Den nye elbilen Nissan LEAF har en innebygget trådløs forbindelse til Internett. Via denne forbindelsen kan en abonnere på RSS-strømmer fra nyhetssider osv. Problemet ligger i at bilen sender med nøyaktig posisjon, retning og fart sammen med spørringene. Hent derfor bare RSS-strømmer fra tilbydere du stoler på, dersom du har tenkt å annskaffe denne bilen. Vi regner med at det vil komme flere nyheter av denne typen etter hvert som mer og mer utstyr kobles opp mot Internet.
Referanser
http://seattlewireless.net/~casey/?p=97

HP OpenView Storage Data Protector CVE-2011-1864 Unspecified Remote Code Execution Vulnerability

HP OpenView Storage Data Protector inneholder en uspesifisert sårbarhet som kan føre til eksekvering av vilkårlig kode. For øyeblikket finnes det veldig lite teknisk informasjon om svakheten, men vi anbefaler alle om å oppdatere til nyeste versjon så fort det lar seg gjøre.
Anbefaling
Legg inn oppdateringen så fort det lar seg gjøre.
Referanser
http://www.itrc.hp.com/service/cki/docDisplay.do?docId=emr_na-c02712867

Full HTML-versjon av dagens nyhetsbrev.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.