Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 26 March 2024

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2024.03.26

Nytt phishing-verktøy omgår MFA for å stjele Microsoft 365 og Gmail-kontoer. Flere tusen brukere rammet av falsk Python-infrastruktur.


Nytt phishing-verktøy omgår MFA for å stjele Microsoft 365 og Gmail-kontoer

Et forholdsvis nytt phishing-verktøy kalt "Tycoon 2FA" har i den siste tiden blitt mer populært. Verktøyet leveres som en tjeneste av utgiverne, og det krever dermed lite teknisk kunnskap å bruke det. Verktøyet benytter seg av en falsk web-server som står mellom offeret og tjenesten det egentlig blir forsøkt logget inn på, såkalt MitM-angrep (Machine in the Middle). Dette gjør at sesjonsnøkler (cookies) og engangskoder brukt i forbindelse med MFA, kan kopieres ut av angriperne.

Det beste tiltaket for å forsvare seg mot denne typen angrep er å Implementere phishing-resistent autentisering, som Yubikeys, Passnøkler osv. Det kan også hjelpe å stramme inn på reglene for conditional access for innlogging.

Flere tusen brukere rammet av falsk Python-infrastruktur

Sikkerhetsselskapet Checkmarx har oppdaget et forsyningskjede-angrep mot Python-relatert programvare og Discord-boter. Trusselaktøren tok over kontoer ved hjelp av stjålne autentiserings-nøkler (cookies), fikk lagt til skadelig kode til diverse prosjekter, satte opp en falsk Python pakkelager og delte skadelige pakker til PyPi-tjenesten. Kompromitterte brukere ble frastjålet informasjon som brukernavn/passord, Telegram-sesjoner, Discord-data, lommebøker brukt for kryptovaluta osv.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>