Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 5 March 2012

2012.03.05 - Nyhetsbrev

Brukere hos Linode har blitt frastjålet en større mengde bitcoins. Anonymous-tilhengere fikk med Zeus-trojaneren da de installerte angrepsprogrammet sitt og SANS melder om en ny type phishing-epost.

Til slutt er det også verdt å nevne at Google Chrome er ute i ny versjon.

Bitcoins verdt 228,000 USD stjålet

Kunder hos nettsky-leverandøren Linode har blitt frastjålet 46,703 Bitcoins (digital valuta). I en uttalelse fra Linode kommer det frem at det har blitt kompromittert 8 kontoer og at disse brukerne har blitt varslet om hendelsen. Det er fremdeles usikkert hvordan angriperen har kommet seg inn på systemet, men Linode forsikrer at sikkerhet er deres første prioritet og de vil gjøre alt de kan for å forhindre fremtidige angrep.
Referanser
http://www.theinquirer.net/inquirer/news/2156823/linode-compromised-bitcoins
http://status.linode.com/2012/03/manager-security-incident.html

Phishing epost som inneholder javascript, shellcode og malware

SANS ISC melder om en ny type phishing-epost: Brukeren blir ikke spurt om å oppgi sensitiv informasjon som brukernavn og passord, men sendt videre til en nettside med et exploitkit. Dette er laget for å angripe alle de mest kjente nettleserne, samt diverse tredjeparts komponenter som Adobe Flash og Reader.
Referanser
http://isc.sans.org/diary/Phishing+with+obfuscated+javascript+shellcode+and+malware/12700

Anonymous-tilhengere fikk en trojaner med på kjøpet i angrepsverktøyet sitt

Det har vist seg at flere medlemmer og sympatisører av Anonymous, som var delaktige i et DDoS-angrep i 2011, fikk med en trojaner i angrepsverktøyet som ble distribuert til formålet. Verktøyet inneholdt trojaneren Zeus som er kjent for blant annet å høste inn sensitiv informasjon som kredittkortopplysninger, påloggingsinfo og cookies fra nettleseren.
Referanser
http://it.slashdot.org/story/12/03/03/2047225/anonymous-supporters-tricked-into-installing-trojan
http://www.symantec.com/connect/blogs/anonymous-supporters-tricked-installing-zeus-trojan

Google Chrome ute i ny versjon

Google chrome er nå ute i ny versjon. Den inneholder flere sikkerhets- og stabilitetsforbedringer.
Anbefaling
Oppdater til siste versjon.
Referanser
http://googlechromereleases.blogspot.com/2012/03/chrome-stable-update.html

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.