Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 20 April 2012

2012.04.20 - Nyhetsbrev

Den danske skatteetaten melder om at en rekke personer har opplevd at skatteoppgjøret er blitt utbetalt til fremmede kontoer.

Organisert svindel mot den danske skatteetaten

Den danske skattetaten melder om at minst 20 dansker skal ha opplevd at skatteoppgjør er blitt utbetalt til ukjente kontoer. Dette skal ha skjedd etter at fremmede har endret kontonummer for utbetaling av overskytende skatt på deres side på skatteportalen. Fremmede har trolig fått tilgang til adgangskoder vha. phising eller infiserte pc'er, samt noen av de rammede skal ha vært utsatt for identitetstyveri.

Så langt er det bekreftet at minst 500 000 danske kroner er kommet på avveie på denne måten, men det kan være snakk om mer. Den danske skatteetaten undersøker ytterlige 62 saker som involverer ca. 1000 ulike personer.
Referanser
http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=2044869
http://www.csis.dk/da/csis/news/3533/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.