Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 4 October 2012

2012.10.04 - Nyhetsbrev

Nettsidene til den svenske regjeringen og riksbanken utsatt for DDoS-angrep. Google advarer mot nye statssponsa cyberangrep. Til slutt har vi med en interessant artikkel om DDoS-angrep på amerikanske banker.

Nettsidene til den svenske regjeringen og riksbanken utsatt for DDoS-angrep

Den svenske riksbankens hjemmeside var lenge helt utilgjengelig i natt. Tjenestenektangrepet starta klokka 22 i går kveld og siden var fremdeles utilgjengelig tre timer senere. Den svenske regjeringen byttet ut nettsiden med en forenklet utgave for å holde den tilgjengelig. Mye tyder på at hackernettverket Anonymous står bak som hevn etter razzia hos PRQ.
Referanser
http://www.svt.se/nyheter/sverige/flera-sajter-utslagna

Google advarer mot nye statssponsa cyberangrep

Tirsdag meldte Google at titusenvis av deres brukere har fått melding om at Google-kontoene deres ble komprimittert av cyberangrep som var stats-sponset. Meldinga kom i Gmail-innboksen, Google-hjemmsida eller Chrome-nettleseren. Får man en slik melding, bør man endre passord i Google-kontoen sin. Den anbefales også å aktivere to-trinns autentisering. Slike angrep har i det siste blitt brukt av enkelte land i Midtøsten til å overvåke borgere og aktivister i utlandet.
Referanser
http://bits.blogs.nytimes.com/2012/10/02/google-warns-new-state-sponsored-cyberattack-targets/?smid=tw-nytimestech&seid=auto
http://news.cnet.com/8301-1009_3-57525334-83/middle-east-cyberattacks-on-google-users-increasing/?part=rss&tag=feed&subj=News-Security&Privacy

Interessant artikkel om DDoS-angrep på amerikanske banker.

En interessant artikkel om DDos-angrep mot amerikanske banker og hvilke metoder som ble brukt.
Referanser
http://arstechnica.com/security/2012/10/ddos-attacks-against-major-us-banks-no-stuxnet/?comments=1#comments-bar

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.