Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 9 October 2012

2012.10.09 - Nyhetsbrev

Adobe har sluppet en oppdatering for Adobe Flash og Air. Representantenes hus i USA har publisert en rapport om de kinesiske firmaene Huawei og ZTE. Det har kommet en ny variant av malwaren TDL4.

Sikkerhetsoppdatering for Adobe Flash Player og Adobe Air

Oppdateringen fikser 25 svakheter der de mest alvorlige kan gi en angriper muligheten til å ta kontroll over en utsatt maskin. For fullstendig liste over rettede sårbarheter, se referanse. Det anbefales å oppdatere klientmaskiner så fort som mulig.
Referanser
http://www.adobe.com/support/security/bulletins/apsb12-22.html

Ny versjon av TDL4 skjuler seg for antivirus-løsninger

I September skrev Damballa at de hadde oppdaget en ny versjon av malwaren TDL4. TDL4 var tidligere kjent for å infisere "Master Boot Record", noe som gjorde infeksjonen usynlig for antivirus-løsninger og vanskelig å bli kvitt. Nå skriver SurfRight at en ny versjon av TDL4, kalt Sst, infiserer "Volume Boot Record". Ved å infisere VBR er Sst enda vanskeligere å håndtere for antivirus-løsninger.

SurfRight har gitt ut en liste over infeksjoner som blir funnet på maskiner som allerede har antivirus-løsninger installert og der er Sst nummer 2 etter bare 2 måneder.
Referanser
http://hitmanpro.wordpress.com/2012/10/07/new-tdl4-strain-very-successful-in-hiding-from-av/
http://www.net-security.org/malware_news.php?id=2288

Representantenes hus i USA slipper rapport om Huawei/ZTE

Representantenes hus i USA har sluppet en rapport rundt de kinesiske firmaene Huawei og ZTE. I rapporten har de undersøkt om firmaene kan utgjøre en sikkerhetsrisiko for amerikanske interesser. Rapporten konkluderer med at amerikanske firmaer bør bruke andre leverandører enn Huawei/ZTE. Se lenke til vedlagte rapport for detaljer. Huawei tilbakeviser påstandene.
Referanser
http://intelligence.house.gov/sites/intelligence.house.gov/files/documents/Huawei-ZTE%20Investigative%20Report%20%28FINAL%29.pdf
http://arstechnica.com/tech-policy/2012/10/congress-accuses-chinese-tech-giants-of-un-american-activities/
http://www.theregister.co.uk/2012/10/09/huawei_fights_back_against_adverse_security_finding/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.