Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 18 October 2012

2012.10.18 - Nyhetsbrev

Etter gårsdagens store Java-oppdatering har Apple nå valgt å fjerne sin Java nettleser-plugin helt.

Apple fjerner Java-plugin i nyeste oppdatering

I gårsdagens nyhetsbrev skrev vi om en større oppdatering til Java som retter en rekke kritiske svakheter. Det har i lengre tid vært slik at Apple har vedlikeholdt sin egen Java med nettleser-plugin til mac. Dette har gitt rom for angripere til å utnytte svakheter mot Mac-brukere i tidsrommet mellom Oracle sin nye Java-utgivelse og Apple sin. Apple har nå kommet med en patch som skal rette opp i de siste svakhetene, og det viser seg at de samtidig har fjernet sin egen Java-plugin for nettlesere helt i denne oppdateringen. Mac brukere må nå installere Java fra Oracle hvis de ønsker å bruke denne fra nettleseren.
Referanser
http://nakedsecurity.sophos.com/2012/10/18/apple-gets-aggressive-latest-os-x-java-security-update-rips-out-browser-support/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.