Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 15 March 2013

2013.03.15 - Nyhetsbrev

Brian Krebs har skrevet artikkel om personopplysninger på avveie, noe som førte til at han fikk besøk av politiet. Ars Technica skriver om mysteriet Gauss. Nord-Koera utsatt for cyber-angrep. Kaspersky fikser et IPv6-problem i Kaspersky Internet Security Suite.

Kaspersky fikser et IPv6-problem i Kaspersky Internet Security Suite

Sikkerhetsforskeren Marc Heuse fant ut at KIS fryser maskinen den er installert på, dersom den mottar fragmenterte IPv6-pakker med ekstremt lang extension-header. IPv6 har vært på som standardinnstilling i KIS siden Windows Vista. Kaspersky har nå fikset problemet i en oppdatering.
Referanser
http://www.h-online.com/security/news/item/Kaspersky-fixes-IPv6-problem-in-Internet-Security-Suite-1822839.html

Mysteriet Gauss

Ars Technica har en artikkel om spion-programvaren Gauss og problemene med å få dekodet den for å finne ut av all funksjonaliteten.
Referanser
http://arstechnica.com/security/2013/03/the-worlds-most-mysterious-potentially-destructive-malware-is-not-stuxnet/2/

Nord-Koera utsatt for cyber-angrep

Nord Korea har vært uten Internett-forbindelse deler av onsdag og torsdag. Landet påstår det er USA og Sør Korea som står bak angrepet.
Referanser
http://www.channelnewsasia.com/stories/afp_asiapacific/view/1260121/1/.html

Personlige opplysninger om amerikanere selges billig på nettet

Brian Krebs skriver at det er lett å få tak i personlige opplysninger som kredittrapporter, personnummer, førerkortdata osv. fra diverse nettsteder. Nettkriminelle har hacket flere firmaer som driver med kredittvurdering og selger info fra disse. I de siste dagene har det dukket opp sensitiv informasjon om flere amerikanske kjendiser.

Etter publisering av artikkelen ble siden til Krebs utsatt for DDoS-angrep. Den ble dessuten forsøkt tatt ned ved hjelp av en falsk melding til hosting-leverandøren som ga seg ut for å være fra FBI. Noen ringte også inn en falsk melding til politiet slik at Brian fikk besøk av et SWAT-team.
Referanser
http://krebsonsecurity.com/2013/03/credit-reports-sold-for-cheap-in-the-underweb/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.