Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 18 March 2013

2013.03.18 - Nyhetsbrev

Apple patcher OS X. Datakriminelle lurte bevæpnet politi til Brian Krebs. Telenor utsatt for omfattende, organisert industrispionasje. Svakheter i 3G og 4G USB-modemer.

Apple patcher OS X

Apple har lansert årets første sikkerhetsoppdatering til OS X. Oppdateringen fikser flere kritiske svakheter. En av svakhetene gjør det f.eks. mulig å starte Java fra nettleseren, selv om nettleserpluginen er slått av.
Referanser
https://support.apple.com/kb/HT5672
http://arstechnica.com/security/2013/03/apple-purges-os-x-flaw-that-let-java-apps-run-when-plugin-was-disabled/

Datakriminelle lurte bevæpnet politi til Brian Krebs

Brian Krebs, som driver den kjente sikkerhetsbloggen KrebsOnSecurity, har blitt utsatt for såkalt SWATing, der datakriminelle har spoofet hans telefonnummer og ringt inn trusler. Siden hans ble også utsatt for DDoS. Både Ars Technica og Krebs selv beskriver hendelsen i hver sin artikkel.
Referanser
http://krebsonsecurity.com/2013/03/the-world-has-no-room-for-cowards/
http://arstechnica.com/security/2013/03/security-reporter-tells-ars-about-hacked-911-call-that-sent-swat-team-to-his-house/

Telenor utsatt for omfattende, organisert industrispionasje

Telenor har blitt usatt for omfattende og organisert industrispionasje, der flere sjefer i selskapet har fått sine datamaskiner infisert og deretter tappet for informasjon. Saken er anmeldt til Kripos, og Telenor har også varslet Nasjonal sikkerhetsmyndighet ved NorCERT og Cyberforsvaret, som har vært holdt løpende orientert om spionasjen.
Referanser
http://www.aftenposten.no/nyheter/Spionerte-pa-Telenor-sjefer_-tomte-all-e-post-og-datafiler-7149813.html

Svakheter i 3G og 4G USB-modemer

I følge en sikkerhetsforsker er flere kjente 3G og 4G USB-modem en sikkerhetstrussel på grunn av dårlig sikret programvare. Over mye av Europa blir disse modemene solgt med teleoperatørens logo, men maskinvaren er ofte levert av ZTE eller Huawei.
Referanser
http://www.networkworld.com/news/2013/031513-3g-and-4g-usb-modems-267763.html

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.