Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 16 April 2013

2013.04.16 - Nyhetsbrev

Oracle vil i løpet av dagen slippe en ny versjon av Java. DDoS-angrepet mot danske NemID forrige uke kostet $10. DNB ble rammet av et kortvarig DDoS-angrep i går

Ny versjon av Java blir sluppet i løpet av dagen

Oracle vil i løpet av dagen slippe en ny versjon av Java. Patchen vil fikse 42 svakheter i Java, hvorav 39 kan utnyttes til å ta kontroll over en maskin uten å autentisere seg. Det er ikke kjent at noen av disse svakhetene blir utnyttet aktivt for øyeblikket. Det nye versjonsnummeret vil bli Java versjon 7 update 19.
Referanser
http://www.oracle.com/technetwork/topics/security/javacpuapr2013-1928497.html
http://java.com/en/download/index.jsp

DDoS-angrepet mot danske NemID kostet $10

Den danske nettavisen Version 2 har intervjuet det de mener er personene bak et DDoS-angrep mot NemID, som tilsvarer norske BankID. Angrepet kostet angivelig $10 å gjennomføre og ble utført for å vise hvor lett DDoS-angrep kan ta ned viktige nettsider.
Referanser
http://www.version2.dk/artikel/gerningsmaend-bag-nemid-angreb-taler-ud-saa-lidt-skal-der-til-51501
http://www.digi.no/915064/angrepet-kostet-10-dollar

DNB rammet av DDoS-angrep i går

DNB ble i går utsatt for et DDoS-angrep. Det er ukjent hvem som står bak. Nettsidene til DNB var på grunn av dette utilgjengelige i rundt 30 minutter.
Referanser
http://e24.no/boers-og-finans/dnb-dette-skjer-ikke-ofte/20358069

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.