Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 24 April 2013

2013.04.24 - Nyhetsbrev

Twitterkontoen til The Associated Press hacket. Microsoft har gitt ut problematisk sikkerhetsoppdatering på nytt. Java-sårbarhet som ble fikset i forrige oppdatering blir nå aktivt utnyttet.

Twitterkontoen til The Associated Press hacket

Twitterkontoen til The Associated Press ble hacket tirsdag kveld. Kontoen la ut en melding om eksplosjoner i det hvite hus og at presidenten ble skadet. Nyhetsbyrået meldte på egne nettsider at de var blitt hacket, men ikke før industriindeksen Dow Jones falt med 130 poeng. Aksjekursene stabiliserte seg raskt igjen etter at det ble klart at meldingen var falsk.

Twitter har opplyst at de jobber med å implementere to-faktor-autentisering, slik f.eks. Facebook har muligheten for.
Referanser
http://www.dagbladet.no/2013/04/23/nyheter/utenriks/politikk/usa/barack_obama/26822002/
http://arstechnica.com/security/2013/04/hacked-ap-twitter-feed-rocks-market-after-sending-false-news-flash/

Microsoft har gitt ut oppdatering på nytt

Det ble rapportert inn en del problemer med en av oppdateringene (KB2823324) fra Microsoft denne måneden. Microsoft trakk etter kort tid oppdateringen tilbake og rådet brukere til å avinstallere den. Problemene skal nå ha blitt rettet i en ny utgivelse med navn KB2840149. Problemene utnytter problemer knyttet til lokal rettighetseskalering.
Referanser
http://technet.microsoft.com/en-us/security/bulletin/ms13-036

Java-sårbarhet blir utnyttet

Siste versjon av Java ble gitt ut 16. april. Allerede nå blir svakheter som ble rettet i denne oppdateringen utnyttet. Det har også blitt utgitt en modul til rammeverket Metasploit.
Referanser
http://www.f-secure.com/weblog/archives/00002544.html

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.