Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 29 April 2013

2013.04.29 - Nyhetsbrev

Spansk politi har arrestert en 35-åring mistenkt for å stå bak DDoS-angrepet mot Spamhaus. Brukerinformasjon til 50 millioner brukere av LivingSocial er på avveie.

LivingSocial hacket

Brukerinformasjonen til 50 millioner brukere av LivingSocial har blitt stjålet. Administrerende direktør Tim O'Shaughnessy forteller at kredittkort informasjonen ikke er blitt stjålet og at alle brukere nå må forandre passordene sine. Hvis det er brukere som har samme passord på andre nettsider anbefales det å endre dem også.
Referanser
http://www.usatoday.com/story/news/nation/2013/04/26/liviing-social-hacked-passwords-amazon/2116485/
http://arstechnica.com/security/2013/04/why-livingsocials-50-million-password-breach-is-graver-than-you-may-think/

Nederlender arrestert og mistenkt for å stå bak stort DDoS-angrep mot Spamhaus

BBC News melder at spansk politi har arrestert en nederlender som er mistenkt for å stå bak et meget stort tjenestenekt-angrep mot anti-spam selskapet Spamhaus i mars i år. Angrepet ble omtalt i dette nyhetsbrevet den 21.3, og var på inntil 300 Gbit/s. Den mistenkte er Sven Kamphuis, eier og leder av det nederlandske web-hosting selskapet Cyberbunker. Årsaken for angrepet antas å være at Spamhaus blokkerte noen nettsteder som ble hostet av Cyberbunker.
Referanser
http://www.bbc.co.uk/news/technology-22314938
http://www.spamhaus.org/news/article/698/arrest-in-response-to-march-ddos-attacks-on-spamhaus

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.