Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 6 June 2013

2013.06.06 - Nyhetsbrev

En av verdens største forum for kjøp og salg av stjålne kredittdata er tatt ned. Microsoft og FBI har tatt ned mer enn 1400 Citadel botnets. Google oppdaterer Chrome.

Google oppdaterer Chrome

Nettleseren Google Chrome er ute i ny versjon. Oppdateringen fikser en rekke svakheter og det anbefales å oppdatere så fort som mulig. For fullstendig liste over rettede sårbarheter, se referanse.
Referanser
http://googlechromereleases.blogspot.no/2013/06/stable-channel-update.html

Microsoft og FBI har tatt ned mer enn 1400 Citadel botnets.

Microsoft, i samarbeid med FBI og andre partnere, har tatt ned over 1400 Citadel botnet i en operasjon kalt "Operation b54". Citadel har utspring fra den kjente banktrojaneren Zeus og er skyld i nettbankangrep estimert til mer enn 500 millioner USD.
Referanser
http://blogs.technet.com/b/microsoft_blog/archive/2013/06/05/microsoft-works-with-financial-services-industry-leaders-law-enforcement-and-others-to-disrupt-massive-financial-cybercrime-ring.aspx

En av verdens største forum for kjøp og salg av stjålne kredittdata er tatt ned.

I en internasjonal operasjon som har involvert politiet fra Vietnam, UK og USA har gjengen bak Mattfeuer blitt arrestert. Websiden er estimert til å ha 16000 brukere og for å ha vært medskyldig i kredittkortsvindel for over 200 millioner dollar.
Referanser
http://grahamcluley.com/2013/06/cybercrime-forum-shut-down-mattfeuter/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.