Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 19 June 2013

2013.06.19 - Nyhetsbrev

Oracle slipper stor oppdatering for Java. Schengen-registeret hacket.

Oracle slipper stor oppdatering for Java

Oracle har sluppet en stor sikkerhetsoppdatering for Java. 40 svakheter blir fikset og minst 37 av disse kan brukes til å ta kontroll over sårbare maskiner. Oppdateringen gjelder både for Mac og Windows. Det er foreløpig ikke meldt om at noen av svakhetene utnyttes aktivt. Etter oppdatering skal Java ha versjon 7 update 25.
Referanser
http://www.oracle.com/technetwork/topics/security/javacpujun2013-1899847.html
http://java.com/en/download/index.jsp

Schengen-registeret hacket

Schengen-registeret blir brukt av politiet i 27 europeiske land, inkludert Norge. Datainnbruddet skjedde i Danmark men ettersom det blir brukt til å dele informasjon mellom landene kan det inneholde informasjon om nordmenn. Systemet som ble hacket ble i april erstattet med et nytt system som ikke inneholder den samme svakheten. Gottfrid Svartholm Warg er siktet i saken og sitter fengslet i Sverige etter datainnbrudd mot Nordea og Logica.
Referanser
http://www.digi.no/918349/schengen-register-ble-hacket

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.