Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 28 June 2013

2013.06.28 - Nyhetsbrev

Svakhet utbedret i Ruby. The Guardian avslører nok et overvåkingsprogram. General ansvarlig for Stuxnet under etterforskning for lekkasjer.

Svakhet utbedret i Ruby

Det har blitt avdekket en svakhet i Ruby som gjør det mulig å utføre Man in the Middle-angrep. Svakheten ligger i håndteringen av spesielt utformede SSL-sertifikater.
Referanser
http://www.ruby-lang.org/en/news/2013/06/27/hostname-check-bypassing-vulnerability-in-openssl-client-cve-2013-4073/
http://threatpost.com/openssl-man-in-the-middle-flaw-fixed-in-ruby/

The Guardian avslører nok et overvåkingsprogram

The Guardian har nok en avsløring rundt et overvåkningsprogram fra USA. Denne gangen er det detaljer om et program som var aktivt fra 2001 til 2011. Programmet lagret informasjon om e-poster, som avsender, mottaker, IP-adresse osv. også for amerikanske borgere. Programmet er nå avsluttet, men The Guardian hevder at nye tilsvarende programmer har tatt over.
Referanser
http://www.guardian.co.uk/world/2013/jun/27/nsa-data-mining-authorised-obama
http://www.wired.com/threatlevel/2013/06/nsa-whistleblower-klein/

General ansvarlig for Stuxnet under etterforskning for lekkasjer

NBC rapporterer at General James Cartwright er under etterforskning for å ha lekket detaljer rundt Stuxnet-programmet, som han selv hadde ansvaret for. Programmet utviklet avansert malware for å sabotere sentrifuger for anrikning av uran i Iran.
Referanser
http://investigations.nbcnews.com/_news/2013/06/27/19174350-ex-pentagon-general-target-of-leak-investigation-sources-say?lite
http://arstechnica.com/tech-policy/2013/06/feds-investigating-stuxnets-architect-for-leaking-info-on-the-program/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.