Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 3 July 2013

2013.07.03 - Nyhetsbrev

Opera oppdatert til versjon 15. Ubisoft sine servere hacket. Cyberkriminelle eksperimentere med Tor-baserte kontrollservere. Apple har sluppet Security Update 2013-003.

Opera oppdatert til versjon 15

Opera 15 har blitt lansert for Windows og Mac OS. Den oppdaterte nettleseren er basert på Chromium-motoren. Opera mener at den nye versjonen har god sikkerhet med sandboxing og separate prosesser.
Referanser
http://my.opera.com/securitygroup/blog/2013/07/02/opera-15

Ubisofts servere hacket.

Spillutgiveren Ubisoft har blitt offer for datainnbrudd på sine Uplay-servere. Brukernavn, epostadresser og krypterte passord som tilhører kunder har blitt stjålet. Ubisoft oppfordrer brukerne til å endre passordet sitt så fort som mulig. Dersom samme passordet er brukt på andre tjenester bør passordet skiftes også der.
Referanser
http://blog.ubi.com/security-update-for-all-ubisoft-account-holders/
http://news.cnet.com/8301-1009_3-57592088-83/ubisoft-hacked-users-e-mails-and-passwords-exposed/

Cyberkriminelle eksperimenterer med Tor-baserte kontrollservere

I Webroot Threat Blog blir det presentert et eksempel på malware med ring 3-rootkit-kapabilitet, DDoS-funksjoner og Tor-baserte kontrollservere. Følg link for mer informasjon.
Referanser
http://blog.webroot.com/2013/07/02/cybercriminals-experiment-with-tor-based-cc-ring-3-rootkit-empowered-spdy-form-grabbing-malware-bot/

Apple Security Update 2013-003

Apple har sluppet Security Update 2013-003. Denne retter opp flere kritiske svakheter i QuickTime for forskjellige versjoner av OS X. Det anbefales å oppgradere så fort som mulig.

Referanser
http://support.apple.com/downloads/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.