Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 10 September 2013

2013.09.10 - Nyhetsbrev

Web-servere som bruker PHP kan være sårbare for ny svakhet. Symantec rapporterer om mange utgitte svindelapplikasjoner på Google Play. Datatilsynet vil ha Snowden-oppvask.

Web-servere som bruker PHP kan være sårbare for ny svakhet


Det er oppdaget en svakhet i forbindelse med "super globale"-variabler i PHP. Dettte kan gjøre det mulig for en angriper å injisere kode og potensielt sett ta kontroll over sårbare servere.
Referanser
http://www.imperva.com/docs/HII_PHP_SuperGlobals_Supersized_Trouble.pdf
http://www.v3.co.uk/v3-uk/news/2293455/facebook-yahoo-and-wikipedia-users-vulnerable-to-attack-thanks-to-php-flaw

Symantec rapporterer om mange utgitte svindelapplikasjoner på Google Play


I følge Symantec har det blitt utgitt over 1000 "one-click"-svindel applikasjoner i August, som gjør den til en av de travleste dette året når det gjelder slike applikasjoner. Dette har ført til at over 8500 Google Play brukere har lastet disse ned. De fleste svindelapplikasjonene som ble gitt ut i august ble fjernet dagen etter av Google. Svindelen ligger i at brukerne betaler for "voksen"-filmer som de etterpå i noen tilfeller ikke får se.
Referanser
http://www.symantec.com/connect/blogs/busy-august-one-click-fraud-scammers-google-play

Datatilsynet vil ha Snowden-oppvaskDagensIT melder at Datatilsynet og flere norske IT-aktører krever at myndighetene gjennomfører en kartlegging over hvilke konsekvenser informasjonen i Snowden-lekkasjene har for Norge.
Referanser
http://www.dagensit.no/article2679277.ece

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.