Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 3 October 2013

2013.10.03 - Nyhetsbrev

Historien bak stengingen av e-post-leverandøren Lavabit. FBI tar ned skjult nettsted for omsetning av narkotika. Cisco retter svakhet i IOS XR 4.3.1.

Historien bak stengingen av e-post-leverandøren Lavabit

Detaljer rundt stengingen av e-post-leverandøren Lavabit har nå blitt offentliggjort. Etter at eieren av Lavabit nektet å utlevere data om Edward Snowdens e-poster, forlangte FBI at Lavabit overleverte alt av krypteringsnøkler. I stedet for å etterkomme ordren valgte eieren å stenge hele tjenesten.
Referanser
http://www.wired.com/threatlevel/2013/10/lavabit_unsealed/

FBI tar ned skjult nettsted for omsetning av narkotika

FBI har tatt ned nettstedet Silk Road. Nettstedet er beryktet for å ha stått for omsetning av store mengder narkotika. Det kunne kun nås via anonymiseringsnettverket Tor og betaling foregikk for det meste ved hjelp av Bitcoins. I løpet av 2,5 år tjente eieren av nettstedet over 80 millioner dollar.
Referanser
http://www.forbes.com/sites/andygreenberg/2013/10/02/end-of-the-silk-road-fbi-busts-the-webs-biggest-anonymous-drug-black-market/ http://arstechnica.com/tech-policy/2013/10/how-the-feds-took-down-the-dread-pirate-roberts/

Cisco retter svakhet i IOS XR 4.3.1

Cisco har rettet en svakhet i versjon 4.3.1 av IOS XR som forårsaker at buffermekanismen for UDP-pakker ikke reguleres tilstrekkelig. Svakheten gjør det mulig for en uautentisert bruker å fylle minnet til en "IOS XR"-basert enhet ved å sende moderate mengder UDP-pakker til en hvilken som helst tilgjenglig UDP-basert tjeneste. Dette kan forårsake en tjenestenekttilstand.
Anbefaling
Installer oppdatering fra produsent.
Referanser
http://tools.cisco.com/security/center/content/CiscoSecurityAdvisory/cisco-sa-20131002-iosxr

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.