Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 3 December 2013

2013.12.03 - Nyhetsbrev

D-Link med sikkerhetsoppdatering for eldre rutere. Malware laget av forskere kan kommunisere gjennom lydbølger.

D-Link med sikkerhetsoppdatering for eldre rutere

D-Link har publisert en sikkerhetsoppdatering for flere av sine eldre rutere, oppdateringene fikser en bakdør som kunne gi en angriper ekstern kontroll over en sårbar ruter.

Se link for mer info og liste over sårbare enheter.
Referanser
http://krebsonsecurity.com/2013/12/important-security-update-for-d-link-routers/

Malware laget av forskere kan kommunisere gjennom lydbølger

Forskere i Tyskland har nå greid å lage en prototype som bruker den innebygde mikrofonen og høyttaleren i bærbare PCer for å sende informasjon til andre infiserte maskiner. Denne informasjonen kan være passord, kommandoer og andre typer data av mindre størrelse.

I følge forskerne har de greid å kommunisere med maskiner som er rundt 20 meter unna og denne avstanden kan bli lengre om infiserte maskiner repeterer signaler videre til andre infiserte maskiner. Hastigheten til denne overføringen av data er på rundt 20 bit per sekund. Kommunikasjonen skjer over 20KHz og er dermed ikke mulig å høre for mennesker.
Referanser
http://arstechnica.com/security/2013/12/scientist-developed-malware-covertly-jumps-air-gaps-using-inaudible-sound/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.