Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 20 March 2014

2014.03.20 - Nyhetsbrev

Java ute i versjon 8. NSA påstår at Internettselskaper visste om PRISM-overvåking. E-postlisten Full-Disclosure er stengt.

Java ute i versjon 8

Oracle har publisert versjon 8 av Java og tilhørende verktøy. Denne versjonen inneholder en rekke nye sikkerhetsmekanismer. For en fullstendig oversikt over nyheter i denne versjonen og tilgang til å laste ned verktøy, se referansene.
Referanser
http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/8-whats-new-2157071.html http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/jre-8-readme-2095710.html

NSA: Internettselskaper visste om PRISM-overvåking

Sjefsadvokaten i NSA har i en høring uttalt at Internettgiganter som Google, Yahoo og Microsoft var fult klar over PRISM-overvåkingsprogrammet og la til rette for at dette kunne gjennomføres. Disse selskapene har tidligere nektet for dette.
Referanser
http://www.theguardian.com/world/2014/mar/19/us-tech-giants-knew-nsa-data-collection-rajesh-de http://www.digi.no/927783/nsa-topp-selskapene-visste-om-prism

E-postlisten Full-Disclosure stenges

E-postlisten Full-Disclosure er fra og med i går stengt. Dette skriver John Cartwright i en siste melding. Han har til nå administrert listen. Han skriver videre at Full-Disclosure har overlevd mange angrep fra utsiden, både fra bedrifter som ønsker at innhold skal fjernes og enkeltpersoner som forsøker å spre desinformasjon og annet irrelevant innhold. Han skriver at dette ikke er årsaken til stengningen, men at det skyldes en enkeltperson i miljøet rundt lista. Han har ikke gitt noen flere detaljer rundt dette, men synes det er leit at lista skulle stenges på denne måten. For å lese hele uttalelsen, se referansen.
Referanser
http://seclists.org/fulldisclosure/2014/Mar/332

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.