Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 1 July 2014

2014.07.01 - Nyhetsbrev

Symantec har en bloggpost ang. trusselaktøren Dragonfly som bl.a. kan knyttes til Havex trojaneren og spionasje mot vestlig kraftbransje. NATO oppdaterer sine cyberforsvar-retningslinjer. Microsoft tar ned nesten 4 millioner domener tilhørende no-ip.com for å bekjempe 18400 malware-relaterte subdomener. Apple oppdaterer OS X, iOS, AppleTV og Safari.

Symantec: Trusselaktøren Dragonfly holder på med en stor cyber spionasje kampanje mot bl.a. vestlig kraftbransje.

Symantec har publisert en bloggpost der de ser mer på Havex-trojaneren og aktøren bak, kalt Dragonfly. For mer informasjon om Havex, Dragonfly og angrep mot bl.a. europeisk kraftbransje se også vårt nyhetsbrev fra 24.6.
Referanser
http://www.symantec.com/connect/blogs/dragonfly-western-energy-companies-under-sabotage-threat

NATO oppdaterer sine cyberforsvar-retningslinjer

På bakgrunn av at cybertrusler har blitt en vanlig del av internasjonale konflikter har NATO oppdatert sine retningslinjer ifht. cyberforsvar.
Referanser
http://www.zdnet.com/nato-updates-cyber-defence-policy-as-digital-attacks-become-a-standard-part-of-conflict-7000031064/

Microsoft tar ned nesten 4 millioner domener tilhørende no-ip.com for å bekjempe botnett

Mandag morgen iverksatte Microsoft en "takedown" av rundt 4 millioner subdomener tilhørende no-ip.com, en leverandør av dynamiske domenenavn. Microsoft har fått rettens godkjenning til å ta midlertidig kontroll over 22 domener tilhørende no-ip.com for å kunne ta ned omlag 18000 subdomener som iflg. Microsoft er relatert til botnet og malware. Det var angivelig meningen at Microsoft skulle filtrere ut og bare blokkere de omlag 18000 malware-relaterte domenene, men iflg. no-ip.com er ikke dette tilfellet, bl.a. fordi Microsoft's systemer ikke klarer å håndtere trafikkmengden relatert til oppslag av no-ip domener.
Referanser
http://krebsonsecurity.com/2014/07/microsoft-darkens-4mm-sites-in-malware-fight/ https://www.noip.com/blog/2014/06/30/ips-formal-statement-microsoft-takedown/

Apple gir ut oppdateringer til OS X, iOS og AppleTV

Apple har gitt oppdateringer til OS X, iOS, AppleTV og Safari. Oppdateringene retter en rekke sikkerhetsfeil, og det anbefales å oppdatere.
Anbefaling
Oppdater til siste versjon.
Referanser
http://support.apple.com/kb/HT6281
http://support.apple.com/kb/HT1222

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.