Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 15 August 2014

2014.08.15 - Nyhetsbrev

Senter for cyber- og informasjonssikkerhet (CCIS) ved Høgskolen i Gjøvik åpnes i dag. Norske brukere sprer spam på Facebook for øyeblikket. Vi følger utviklingen. Google Safebrowsing begynner å blokkere såkalt Potensielt Uønsket Programvare. Dmitry Medvedevs Twitter-konto hacket.

Senter for cyber- og informasjonssikkerhet åpnes i dag

Senter for cyber- og informasjonssikkerhet (CCIS) ved Høgskolen i Gjøvik åpnes i dag. Målsettingen med senteret er å styrke samfunnets evne til å oppdage, bekjempe og etterforske uønskede angrep og kriminelle handlinger som begås via datamaskiner.

Kjernen i senteret er fagmiljøet ved NISlab (Norwegian Information Security laboratory). I tillegg bidrar en rekke institusjoner til senteret, deriblant NSM, Forsvaret, Kripos, PST, Eidsiva, Statkraft, Statnett, Telenor og IBM.
Referanser
http://www.nrk.no/ho/nytt-kraftsenter-for-cybersikkerhet-1.11878644
http://www.mynewsdesk.com/no/telenor/pressreleases/telenor-og-forsvarets-forskningsinstitutt-finansierer-professorat-1012986

Spamangrep blant norske brukere på Facebook

Det foregår for øyeblikket en bølge av av spam fra norske brukere på Facebook, for falske butikker som selger Oakley-briller. Spammen ser ut til å spres ved at Facebook-brukere som har fått kontoen sin hacket, tagger flere bilder med vennene sine. TSOC følger saken og oppdatererer på vår Facebook-side.
Referanser
http://phishlist.com/facebook-scam-oakley-sunglasses-sale/
https://www.facebook.com/TelenorSOC

Google Safebrowsing blokkerer Potensielt Uønsket Programvare

Googles Safebrowsing-rammeverk, som blokkerer tilgang til kjente ondsinnede nettsteder, utvides nå til å også blokkere nedlasting av såkalt "Potential Unwanted Applications", dvs programvare som eksempelvis bytter startside og standard søkemotor i nettleseren uten at brukeren har bedt om det. Google ruller ut dette i Chrome i neste uke. Mozilla rapporterer at de vil ha samme funksjonalitet på plass i Firefox i løpet av september.
Referanser
http://chrome.blogspot.no/2014/08/thats-not-download-youre-looking-for.html
http://monica-at-mozilla.blogspot.no/2014/07/download-files-more-safely-with-firefox.html

Dmitry Medvedevs Twitter-konto hacket

Twitter-kontoen til Russlands statsminister sendte ut en rekke pro-ukrainske tweets i løpet av torsdagen, før myndighetene etterhvert bekreftet at den var hacket.
Referanser
http://www.theguardian.com/world/2014/aug/14/dmitry-medvedev-russian-pm-twitter-account-hacked

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.