Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 26 August 2014

2014.08.26 - Nyhetsbrev

Bilindustrien i Europa utsatt for angrep. Flere nye måter å misbruke NTP til DDoS-angrep. Mer info om Backoff, en trojaner som infiserer kassasystemer i USA.

Bilindustrien i Europa utsatt for angrep

Symantec har en bloggpost om bilindustrien i Europa som blir utsatt for målrettede angrep. Angrepene skjer via vedlegg i e-poster.
Referanser
http://www.symantec.com/connect/blogs/europea[...]

Flere nye måter å misbruke NTP til DDoS-angrep

Firmaet Rapid 7 har oppdaget seks nye måter å bruke NTP (Network Time Protocol) til å utføre reflection-baserte DDoS-angrep. Se artikkelen for oversikt over metodene og hvordan dette kan forhindres.
Referanser
https://community.rapid7.com/community/metasp[...]

Mer info om Backoff, en trojaner som infiserer PoS (Point of Sale)

Dette er en oppdatering på den tidligere advarselen fra US-CERT (se link). Trojaneren har i løpet av det siste året infisert kassasystemene til over 1000 Amerikanske bedrifter, og er i stand til å stjele kreditt- og debetkort-informasjon fra infiserte terminaler. Kassasystemer fra syv forskjellige leverandører er rammet. Angriperne infiserer kassene ved å gjette brukernavn og passord til systemer for fjernadministrasjon. Disse brukes av leverandørene for å drive support på systemene.
Referanser
http://www.symantec.com/connect/blogs/trojan-[...]
https://www.us-cert.gov/ncas/alerts/TA14-212A
http://arstechnica.com/security/2014/08/point[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.