Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 3 November 2014

2014.11.03 - Nyhetsbrev

Svakheter i mange svenske styringssystemer. IS manualer forteller hvordan twittre uten lokasjonsmetadata. Facebook nå tilgjengelig via Tor-nettverket.

Svakheter i svenske styringsystemer er en trussel mot rikets sikkerhet

Svenske sikkerhetseksperter avdekker mange svakheter i svenske styringsystemer. Dette er varme-, ventilasjon-, tilgang- og alarmsystemer i mange offentlig bygg. Det være seg politistasjoner, togstasjoner og datahaller. Det at disse svakhetene er åpent tilgjengelig er er fare for riketssikkerhet, uttaler sikkerhetskoordinator ved Linkøpings universitet.
Referanser
http://www.dn.se/nyheter/sverige/it-expert-br[...]

Hvordan twittre uten lokasjonsmetdata

IS har laget en manual om hvordan twittre uten at metadata som avslører lokasjon kan komme NSA i hende. Manualen tar også for seg hvordan skru av lokasjonsdata på telefoner.
Referanser
http://hackread.com/isis-manual-nsa-twitter-o[...]

Facebook nå tilgjengelig via Tor

Facebook annonserer at de vil nå være tilgjengelig via Tor under et .onion domene. Dette for å stoppe problemer mange brukere har hatt for å logge seg inn på Facebook gjennom Tor.
Referanser
http://threatpost.com/facebook-creates-onion-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.