Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 10 November 2014

2014.11.10 - Nyhetsbrev

Google melder at manuelle phishing-angrep er svært effektive. Rutingfeil reruter Russisk trafikk via Kina. Over 400 Tor domener sporet opp og beslaglagt i global aksjon.

Google: Manuelle phishing-angrep er svært effektive

Google har skrevet en rapport om phishing-angrep mot Google-brukere. De beste manuelt utformede angrepene lykkes i 45% av tilfellene å lure til seg brukernavn og passord. Google skriver også videre om hva som skjer med kontoene etter at de blir overtatt.
Referanser
http://securityaffairs.co/wordpress/30020/cyb[...]

Kinesisk rutingfeil reruter Russisk trafikk via Kina

Etter at det russiske mobilselskapet Vimpelcom og China Telecom inngikk en peering-savtale, skal det ved flere anledninger ha oppstått rutingfeil. Feilen har forårsaket at trafikk til/fra Russland, samt trafikk som skulle vært internt i landet, har blitt rutet via China Telecom ved flere anledninger. Se referanser for detaljer.
Referanser
http://research.dyn.com/2014/11/chinese-routi[...]
http://arstechnica.com/security/2014/11/wtf-r[...]

Over 400 TOR-domener sporet opp og beslaglagt i global aksjon

Det ble rapportert fredag forrige uke, at beslagleggelsen av Silk Road 2.0 var en del av en større operasjon mot over 400 .onion domener. Disse pekte igjen på 27 nettsteder. Operasjonen kalt Onymous konfiskerte 1 million dollar i bitcoins, 250.000 dollar i kontanter samt sølv, gull og en rekke narkotiske stoffer. Det er uvisst hvordan etterforskerne har funnet fram til serverne som egentlig skulle være beskyttet av TOR-nettverket.
Referanser
http://arstechnica.com/tech-policy/2014/11/40[...]
http://gizmodo.com/here-are-all-the-dark-net-[...]
http://www.forbes.com/sites/katevinton/2014/1[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.