Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 5 January 2015

2015.01.05 - Nyhetsbrev

Google slipper info om en 0-dagssvakhet i windows 8.1. Flere Finske banker rammet av DDOS-angrep. USA har innført nye sanksjoner mot Nord-Korea etter Sony-angrep.

Flere Finske banker rammet av DDOS-angrep

Flere Finske banker har vært rammet av DDOS-angrep de siste dagene. En av de største Finske bankene har hatt problemer med sine tjenester fem dager på rad siden angrepene startet nyttårsaften.
Referanser
http://yle.fi/uutiset/ops_cyber_attack_not_ov[...]
http://yle.fi/uutiset/police_investigate_op_p[...]

USA har innført nye sanksjoner mot Nord-Korea

President Barack Obama signerte fredag en ordre som innfører sanksjoner mot tre nordkoreanske organisasjoner og ti individer, som en respons på angrepet mot Sony Pictures Entertainment. Dette sies å være første gangen US har gått inn for å straffe et land for cyber-angrep mot et amerikansk selskap.
Referanser
http://www.bbc.com/news/world-us-canada-30661973

Google slipper info om 0-dagssvakhet i Windows 8.1

Google slipper detaljer og exploitkode om en 0-dagssvakhet i Windows 8.1 som Microsoft ble varslet om for 90 dager siden. Exploitkode er sluppet både som kildekode og som ferdig kompilert kjørbar fil.
Referanser
https://code.google.com/p/google-security-res[...]
http://www.theregister.co.uk/2015/01/03/googl[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.