Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 23 January 2015

2015.01.23 - Nyhetsbrev

Adobe har sluppet en sikkerhetsoppdatering for Flash Player. Oppdateringen fikser imidlertid ikke gårsdagens omtalte 0-day svakhet i nevnte produkt.

Snowden-dokumenter avslører at Kina skal ha stjålet omlag 50 terabytes med data relatert til jagerfly-teknologi fra det amerikanske forvaret og deres underleverandører.

Det spekuleres i om FBI i første halvdel av 2014 benyttet en ukjent svakhet i TOR-nettverket til å få identifisert bakmennene bak nettsteder for omsetning av narkotiske stoffer.

Fujitsu Laboratories utvikler verktøy for å identifisere brukere som er sårbare for cyberangrep.

Adobe har sluppet sikkerhetsoppdatering for Flash Player

Adobe slapp i går en sikkerhetsoppdatering for en sårbarhet i Flash Player. Oppdateringen fikser et en feil som lot en angriper unngå minne-randomisering. Merk at denne oppdateringen ikke fikser gårsdagens omtalte 0-dags sårbarhet. En oppdatering som tetter denne svakheten er planlagt utgitt i løpet av neste uke.
Referanser
http://helpx.adobe.com/security/products/flas[...]
https://www.us-cert.gov/ncas/current-activity[...]
http://blogs.adobe.com/psirt/?p=1160

Kina skal ha stjålet 50TB med data fra forsvaret i USA

I følge lekkede Snowden-dokumenter skal Kina, iflg. NSA, ha klart å stjele rundt 50 Terabytes med data fra det amerikanske forsvaret og deres underleverandører, inkl. detaljert informasjon om flytypene f-35, B-2 og F-22.
Referanser
http://worldtribune.com/life/nsa-china-ripped[...]
http://freebeacon.com/national-security/nsa-d[...]

FBI bak angrep mot TOR-nettverket?

nrk.no publiserte i går en artikkel der det spekuleres i om FBI i perioden januar - juli 2014 hadde tilgang til, og benyttet, en ukjent svakhet i anonymiseringsnettverket TOR til å avsløre bakmennene bak bl.a. omsetningssentraler for narkotika som befant seg i TOR-nettverket.
Referanser
http://www.nrk.no/verden/fbi-kan-sta-bak-angr[...]
http://arstechnica.com/tech-policy/2015/01/di[...]

Fujitsu Laboratories utvikler verktøy for å identifisere brukere som er sårbare for cyberangrep

Fujitsu Laboratories utvikler et verktøy som skal identifisere og rådgi personer som er sårbare for cyberangrep, basert på hvordan de bruker epost, nettlesere og hvordan de bruker tastatur og mus. Programmet er utviklet med tanke på at de fleste cyberangrepene utnytter feil som brukere gjør, f.eks. ved å klikke på ondsinnede linker.
Referanser
http://www.itworld.com/article/2873875/fujits[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.