Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 27 January 2015

2015.01.27 - Nyhetsbrev

Nedetid i diverse sosiale medier etter interne endringer hos Facebook. Kinesisk nettsensur fører antakeligvis til DoS-angrep.

Nedetid i diverse sosiale medier etter interne endringer hos Facebook

Tirsdag morgen var det nedetid hos flere sosiale medier, blant annet Facebook og Instagram. Lizard Squad var raske til å ta på seg skylden for nedetiden, men dette er nå dementert av Facebook. De sier nedetiden skyldtes en feil hos dem som skjedde under konfigurasjonendringer.
Referanser
http://www.bbc.com/news/technology-30996928
http://www.theverge.com/2015/1/27/7920161/fac[...]

Kinesisk nettsensur fører antakeligvis til DoS-angrep.

The Pirate Bays torrent-tracker, som ble lagt ned i 2009, har gjenoppstått i en slags zombie-tilstand. Den gamle DNS-adressen til trackeren blir fortsatt inkludert i mange gamle og nye torrents. Adressen til trackeren er blant nettstedene som blir sensurert av Kinas Internett-brannmur. Denne brannmuren returnerer mer eller mindre tilfeldige IP-adresser ved oppslag mot sensurerte domener. I henhold til kommentarer til artikkelen blir dette gjort for å unngå automatiske systemer som skal omgå sensuren.

Trafikken mot The Pirate Bay sin torrent-tracker og andre sensurerte sider, generer store mengder trafikk mot tilfeldige adresser og kan noen ganger se ut som et DDoS-angrep. Flere nettsider har nå begynt å stenge trafikk fra Kina som en konsekvens av dette.
Referanser
http://torrentfreak.com/zombie-pirate-bay-tra[...]
http://furbo.org/2015/01/22/fear-china/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.