Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 27 February 2015

2015.02.27 - Nyhetsbrev

17-åringen fra Bergen som i fjor ble siktet for DDoS-angrep mot flere store norske bedrifter er nå dømt til samfunnsstraff. Proofpoint viser hvordan hjemmerutere kan kompromitteres via phishing.

Norsk 17-åring dømt for DDoS-angrep

17-åringen fra Bergen som i fjor ble pågrepet og siktet for gjennomføring av omfattende DDoS-angrep mot flere av Norges største bedrifter, er idømt 150 timer samfunnsstraff. Det opprinnelige erstatningskravet var på over 400.000 kroner.
Referanser
http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Hacker-17-sli[...]

Kompromittering av hjemmerutere via phishing

Proofpoint viser hvordan angripere skaffer seg tilgang til hjemmerutere via phishing-mail. Mailen ser ut til å komme fra telekomselskaper, men er laget for å dirigere mottaker til nettsteder som misbruker sårbarheter mot vedkommendes hjemmeruter, for så å endre DNS-oppsettet. Angriperen har dermed kontroll over mottakerens internettrafikk.
Referanser
https://www.proofpoint.com/us/threat-insight/[...]
http://krebsonsecurity.com/2015/02/spam-uses-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.