Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 12 March 2015

2015.03.12 - Nyhetsbrev

Xen har patchet tre sårbarheter i deres virtualiseringsplattform. Interessant analyse av EquationDrug - et rammeverk for spionasje. Falske Facebook-profiler sprer propaganda i Norge. Antivirus-programmet Panda registrerte seg selv som malware. Problemer med Apple-tjenester i går.

Problemer med Apple-tjenester

Apple-brukere slet onsdag kveld med å logge seg på tjenestene Appstore, iTunes samt iBooks butikkene. Selskapet bekrefter dette på sine egne nettsider. Tjenestene kom opp igjen etter noen timer og en talsperson for Apple sier at selskapet beklager feilen og at den skyldtes interne DNS-problemer.
Referanser
http://www.tv2.no/2015/03/11/nyheter/apple/te[...]
http://arstechnica.com/apple/2015/03/apple-dn[...]
https://www.apple.com/support/systemstatus/

Antivirus-programmet Panda registrerte seg selv som malware

Onsdag slapp det spanske sikkerhetsprogrammet en oppdatering, som endte med at Panda registrerte systemfiler fra oppdateringen som malware og satte dem i karantene.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2015/03/11/panda[...]

Falske Facebook-profiler sprer propaganda i Norge

NRK melder at falske Facebook-profiler sprer propaganda i Norge. Dette er tidligere omtalt i store utenlandske medier og det spekuleres i at det hele er statlig finansiert.
Referanser
http://www.nrk.no/kultur/falske-facebook-prof[...]

Interessant analyse av EquationDrug - et rammeverk for spionasje

EquationDrug er en plattform med et modulbasert rammeverk brukt av The Equation Group til å utøve cyberspionasje. SecureList har en analyse av denne plattformen. The Equation Group er en meget kompetent trusselaktør med fartstid tilbake til 2000-tallet, som mange mener er identisk med NSA.
Referanser
http://securelist.com/blog/research/69203/ins[...]

Xen har patchet tre sårbarheter i deres virtualiseringsplattform

Xen har publisert informasjon rundt tre sårbarheter i virtualiseringsplattformen deres. Samtidig annonserte Xen at sårbarhetene allerede var fikset og at alle bør oppdatere. Store hosting-tilbydere har fått tilgang til oppdatering før annonseringen fant sted og har allerede patchet sine systemer.
Referanser
http://nakedsecurity.sophos.com/2015/03/11/as[...]
http://xenbits.xen.org/xsa/advisory-123.html

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.