Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 5 May 2015

2015.05.05 - Nyhetsbrev

Microsoft har presentert nye sikkerhetsløsninger på sin Ignite-konferanse. Lånekassen ble hardt rammet under ransomware-bølgen tidligere i år. Netflix lanserer et open source-verktøy for automatisert oppfølging av sikkerhetshendelser. Mozilla vil gradvis fjerne støtte for uktyptert HTTP i Firefox.

Nye sikkerhetsløsninger fra Microsoft

En rekke nye sikkerhetsfunksjoner ble presentert av Microsoft på Ignite-konferansen i går. Blant annet ble Microsoft Advanced Threat Analytics (ATA) vist fram. Verktøyet skal kunne detektere tilsynelatende legitim, men unormal aktivitet på et endepunkt. Microsoft lover også at Windows 10 vil kunne motta sikkerhetsoppdatering kontinuerlig, og at man går bort fra konseptet med "patchetirsdag" en gang i måneden.
Referanser
http://arstechnica.com/information-technology[...]
http://www.theregister.co.uk/2015/05/04/micro[...]

Lånekassen rammet av Ransomware

Lånekassen var blant ofrene under bølgen av ransomware mot skandinaviske virksomheter i begynnelsen av året. En brukers PC ble infisert, og alle delte filområder som brukeren hadde tilgang til ble kryptert. Saken ble raskt henlagt da Lånekassen anmeldte forholdet, men Politiet anbefaler likevel alle virksomheter om å anmelde for å synliggjøre problemet. Lånekassen hadde gode backuprutiner og kom raskt opp igjen etter hendelsen.
Referanser
http://www.dn.no/nyheter/politikkSamfunn/2015[...]

Netflix lanserer verktøy for automatisering av sikkerhetsoppfølging

Netflix lanserer open source-verktøyet FIDO (Fully Automated Defence Operation) som tar imot sikkerhetsdata fra diverse kilder, som overvåkings-appliancer. loggfiler og lignende, sammenstiller dem med eksterne data og gir detekterte hendelser en trussel-score. Vurderingen fra FIDO kan benyttes videre til alarmering eller automatisert håndtering av hendelsen. Verktøyet har vært i bruk hos Netflix i fire år, og blir nå fritt tilgjengelig for andre virksomheter.
Referanser
http://techblog.netflix.com/2015/05/introduci[...]

Mozilla vil fase ut HTTP

Mozilla melder i en bloggpost at de er i ferd med å utarbeide en plan for gradvis utfasing av støtte for HTTP i Firefox, for å øke utbredelsen av HTTPS. Firefox vil på sikt kun tilby støtte for ny funksjonalitet til siter som benytter HTTPS, og gradvis fjerne tilgang til funksjonalitet for siter som benytter HTTP.
Referanser
http://www.digi.no/sikkerhet/2015/05/05/vil-k[...]
https://blog.mozilla.org/security/2015/04/30/[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.