Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 3 August 2015

2015.08.03 - Nyhetsbrev

Hammertoss-malware skjuler seg godtFireEye har skrevet en bloggpost om malwaren Hammertoss. De mener at det er russere som står bak malwaren. De har kalt grupperingen APT29. Hammertoss kommuniserer med sin kontrollserver via Twitter og Github. Kommandoene som blir lastet ned fra Github ligger gjemt i bildefiler ved hjelp av stegonografi. Etter at en maskin har blitt undersøkt for interessant informasjon, blir dataene sendt ut av nettverk ved hjelp av kjente skytjenester for lagring. Bruken av kjente tjenester for all kommunikasjon gjør oppdagelse av malwaren svært vanskelig.

Referanser

Hacker har stjålet kundedata fra BitDefender

En hacker har klart å hente ut kundedata fra sikkerhetsleverandøren BitDefender. Hackeren har truet med å slippe mer data fra innbruddet dersom han ikke får $15.000 i løsepenger fra BitDefender. Løsepengene skal ikke ha blitt betalt. Både brukernavn og passord skal ha vært ukryptert.

Referanser

The New York Times: USA vil gjengjelde angrep fra Kina

Tidligere i sommer ble det avdekket et angrep mot Office of Personnel Management i USA. Firmaet jobber blant annet med sikkerhetsklareringer for statlig ansatte i USA og angriperne fikk tak i mengder med sensitiv informasjon. USA har hele tiden sagt at Kina står bak angrepet. Kilder sier nå til NYT at USA kommer til å gjengjelde angrepet på en eller annen måte og at dette vil skje snarlig.

Referanser

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.