Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 17 August 2015

2015.08.17 - Nyhetsbrev

Populære nettsider serverer besøkende annonser som redirigerer til Angler Exploit Kit. AT&T hjalp NSA med omfattende overvåkning. Tidligere ansatte i Kaspersky Lab hevder de saboterte for konkurrenter.

Populære nettsider serverer besøkende annonser som redirigerer til Angler Exploit Kit

Sikkerhetsforskere ved Malwarebytes har oppdaget at populære nettsider har inneholdt annonser som videresender til nettsider som inneholder Angler Exploit Kit. Yahoo var også utsatt for dette for kort tid siden, og dette er en viderføring av den samme malware-kampanjen. Blant annet skal Drudge Report og Weather[.]com ha servert disse annonsene. Bare disse to nettstedene har rundt 200 millioner besøkende hver måned.

Annonsene skal ha blitt servert fra AdSpirit, men disse har nå fjernet dem. Angriperne skal nå ha flyttet seg videre til annonsenettverket eid av AOL der malware-annonser blant annet blir servert på eBay.
Referanser
https://blog.malwarebytes.org/malvertising-2/[...]
http://www.theregister.co.uk/2015/08/14/malve[...]
http://arstechnica.com/security/2015/08/my-br[...]

AT&T hjalp NSA med omfattende overvåkning

Nye Snowden-dokumenter avslører at det amerikanske telekommunikasjonsselskapet AT&T har hjulpet NSA med omfattende overvåkning. Dokumentene viser hvordan AT&T fra 2003 til 2013 har tillat at NSA installerte overvåkningsutstyr ved 17 av AT&T datasentraler. Dokumentene skal også vise at Verizon har delt data med NSA.
Referanser
http://e24.no/digital/at-amp-t-hjalp-nsa-med-[...]
https://www.eff.org/deeplinks/2015/08/eff-cla[...]
https://www.propublica.org/article/nsa-spying[...]

Tidligere ansatte i Kaspersky Lab hevder de saboterte for konkurrenter.

I følge to tidigere ansatte i det russiske antivirus-selskapet Kaspersky Lab, har firmaet forsøkt å sabotere for konkurrerende selskaper. Dette ble gjort ved å lure antivirusprogrammene til AVG, Avast m.fl til å klassifisere lovlige filer som ondsinnede, slik at disse filene ville bli slettet på brukerens maskin. Målet til Kaspersky Lab skal ha vært å skade omdømmet til konkurrentene og selv få en bedre markedsposisjon. Kaspersky Lab har i ettertid av artikkelen fra Reuters gått ut og benektet enhver form for sabotasje.
Referanser
http://mobile.reuters.com/article/idUSKCN0QJ1[...]
http://usa.kaspersky.com/about-us/press-cente[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.