Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 8 October 2015

2015.10.08 - Nyhetsbrev

SHA-1 algoritmen kan snart bli lett å knekke. FireEye har oppdaget ny ondsinnet adware-familie kalt Kemoge til Android.

SHA-1 algoritmen kan snart bli lett å knekke

Hashing-algoritmen SHA-1 er mye brukt i blant annet SSL-sertifikater på nettet. Den har kjente svakheter og det planlegges å slutte å bruke den i januar 2017. Noen forskere mener nå at dette kan være for lenge til og at algoritmen snart lett kan knekkes. Det anbefales å fornye alle sertifikater som bruker SHA-1.
Referanser
http://arstechnica.com/security/2015/10/sha1-[...]

FireEye har oppdaget ny ondsinnet adware-familie kalt Kemoge til Android

FireEye melder om en ny ondsinnet adware-familie de har kalt for Kemoge som til nå opererer på Android enheter i over 20 land. Kemoge er navngitt etter CnC-domenet som infiserte enheter kontakter. Det spesielle med denne adwaren er at den bruker forskjellige svakheter for å oppnå lokal root-tilgang etter installasjon. Dette gjør den svært vanskelig å fjerne.

FireEye påpeker at den ondsinnede reklamen er pakket inn i populære applikasjoner som igjen er publisert på tredje-parts plattformer. Det er så langt ikke meldt at adwaren har vært tilgjengelig i apper i Googles app-store.
Referanser
https://www.fireeye.com/blog/threat-research/[...]
http://www.darkreading.com/mobile/evil-kemoge[...]
http://www.theregister.co.uk/2015/10/07/andro[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.